Inloggen
Meander Teckels, de betrouwbare fokker van teckels

Meander Weimaraners

Na 40 jaar houden en fokken van weimaraners ben ik in 2015 gestopt met het fokken van weimaraners, het was een moeilijk besluit na zoveel jaren met veel plezier en toewijding dit ras te fokken.

Meander Weimaraners hebben een uniek karakter. Door jaren lange importen uit USA heb ik in 37 jaar een eigen zeer herkenbare lijn opgebouwd. De import honden zijn van ouderdieren die heel veel gepresteerd hebben in USA. Deze ouderhonden zijn getest op heupen, hart, schildklierfunctie, enz., dus niet alleen heel mooi zijn maar ook heel gezond. Naast een goede gezondheid is natuurlijk ook een goed karakter belangrijk. Mijn honden hebben een heel fijn karakter. Dit heeft ertoe geleid dat vele van door mij gefokte honden zowel op tentoonstellingen als in de jacht de hoogst mogelijke prestaties halen.

weimaraner teef

Door mij gefokte honden hebben een Nederlands stamboom, ze zijn gechipt en hebben een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Ouderdieren zijn getest op HD en al mijn fokdieren hebben HD A heupen. Ik ben lid van de Weimaranerclub America. Mijn doel van het fokken is dat men net zo blij is met de honden als dat ik ben.

Meander weimaraners zijn een feest om te bezitten.
Dit is wat Frans en Gerjan van hun hond "Djoek" vinden

Djoek is een prachthond, in allerlei opzichten!
Mooi om te zien, een enorme gevoelshond en luistert zo grandioos goed!
Loopt los bij de tent op de campings, loopt los in onze tuin als wij weg zijn, terwijl hij zo over de hekjes heen kan, loopt los langs de weg.
Grandioos!

Liefs Frans en Gerjan

weimaraner Djoek

George & Django

George en Django rusten even uit na heel lang poseren voor hun eigen schilderij.

weimaraner Djoek